בסימן קציצות • מירי זורגר עם 5 מתכוני קציצות לארוחה מדהימה

מירי זורגר No Comments on בסימן קציצות • מירי זורגר עם 5 מתכוני קציצות לארוחה מדהימה
23:00
27.04.24
אתר קול חי No Comments on פרק ביצועים אחרון: אלו הקלידנים הטובים שיעלו לשלב הבא • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

קציצות שווארמה  ברוטב עגבניות

מצרכים

500 גר' שווארמה הודיה טחון

3 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להשחמה

3 כפות רסק עגבניות

2 ביצים

חצי כוס פירורי לחם

1 כוס אורז מבושל

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית פפריקה מתוקה

2 כפיות סוכר

לרוטב עגבניות

599 גר' רסק עגבניות

2 כוסות ציר עוף

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה מעושנת

1 כפית תבלין לשקשוקה

3-4 כפות סוכר –לפי הטעם

אופן ההכנה

עירבוב של מסת הקציצות והשהיה בקרור לשעה

הכנת הרוטב

בסיר סוטאז הניחו את המצרכים  ערבבו תוך כדי בישול והביאו לרתיחה

טעמו ותקנו תיבול בשלו כשעה

כדררו  קציצות בגודל הרצוי והעבירו אל הרוטב בשלו כשעה מכוסה על אש נמוכה

הגישו עם אורז או פתיתים

 

קציצות פרגית ברוטב בצלים מקורמלים

מצרכים לקציצות

500 גר' פרגית טחונה

300 גר' חזה עוף טחון

3 בצלים טחונים

6 כפות פטרוזליה קצוצה

2 קישואים טחונים

1 כפית מלח

1/2 כפית  פלפל שחור גרוס טרי

2 ביצים

1/2 כוס פירורי לחם

לרוטב

5 בצלים קלופים וחתוכים ל2

8 שיני שום

3-4 גבעולי טימין

3 כפות סוכר חום

3 כפות סילאן

1 כפית מלח גס

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 כוסות ציר עוף

1 כוס יין לבן

אופן ההכנה

ערבבו את מצרכי הקציצות טעמו ותקנו תיבול

הניחו במקרר לשעה למיצוי טעמים

הכנת הרוטב

הניחו את  הבצלים  ושיני השום בתבנית ופזרו עליהם את הסוכר הסילאן מלח ופלפל ופזרי מעל את גבעולי הטימין

כסו בניר כסף והכניסי לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ואפו  כשעה

הסירו את הכיסוי ואפו 20 ד' נוספות

צננו והכניסו את הבצלים והשום למעבד מזון וטחנו למחית חלקה

העבירו לסיר הוסיפו את הציר והיין והביאו לרתיחה טעמו ותקנו תיבול

את מסת הקציצות הוציאו מהמקרר ושיקלו 100 גר' לכל קציצה כדררו  והניחו בתבנית מרופדת בנייר אפיה

אפו כ 14 ד' הוציאו את התבנית ושפכו מעל כל הקציצות רוטב ואפו 15 ד' נוספות

הגישו עם פירה תפוחי אדמה

 

קציצות חזה עוף בירקות

מצרכים לקציצות

500 גר' חזה עוף טחון

2 בצלים טחונים

1 קישוא טחון

2-3 כפות פטרוזליה קצוצות

1 ביצה

3-4 כפות פירורי לחם

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

לירקות

2 בצלים

3 קישואים חתוכים לקוביות

2 גמבה קצוצה

3 עגבניות חלוטות  קלופות וקצוצות

3 כוסות אפונה קפואה

1 מיכל של רסק עגבניות

1כוס ציר עוף או מים

1 1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 כפיות סוכר

אופן ההכנה

הכנת מסת הקציצות

ערבבי את המצרכים  והניחו במקרר לשעה לספיגת טעמים

הכנת הרוטב

בסיר סוטאז טגנו את הבצלים עד להשחמה קלה

הוסיפיואת הגמבה והקישואים וטגנו 10 ד' נוספות הוסיפו את העגבניות וטגנו  10 ד' נוספות הוסיפו את האפונה

הוסיפו רסק עגבניות  1 כוס מים או ציר עוף תבלי ובשלו כשעה

טעמו ותקנו תיבול

הוציאו מהמקרר את מסת הקציצות וכדררו קציצות בגודל הרצוי בשלו חצי שעה  על אש נמוכה מכוסה נערו בעדינות את הסיר להפיכת הקציצות ברוטב

הגישו עם אורז

 

 

קציצות עוף באפונה ואבקת מרק ירקות שורש

מצרכים למסת הקציצות

750  גר' חזה עוף

250 גר' בצל קצוץ כ 2 בצלים גדולים

50 גר' פירורי לחם1 ביצה גדולה

1 חלבון

2 כפיות אבקת מרק ירקות שורש

2 גר'

2 גר' פלפל שחור גרוס טרי

3 כפות שמן

לרוטב

2 בצלים בינוניים קצוצים

4 שיני שום קצוצות

800 גר' אפונה קפואה

1/3 כוס שמן לטיגון

3 כפיות אבקת מרק ירקות שורש

2 גר' מלח

2 גר' פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

טוחנים את חזה העוף והבצלים

מוסיפים את שאר המצרכים ומעבדים למסה הומוגנית

משהים לחצי שעה לספיגת טעמים

בסיר סוטאז מטגנים את הבצל עד לשקיפות מוסיפים את השום ומערבבים

מטגנים 5 ד נוספות ומוסיפים את האפונה

מתבלים ומוסיפים חצי ליטר מים מביאים לרתיחה

מכדררים כדורים קטנים במשקל של 20 גר ומעבירים אל הסיר

מכינים כך את כל הכדורים מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה מכוסה כחצי שעה

מגישים עם אורז או פירה תפוחי אדמה

 

קציצות בקלה

מצרכים

500 גר' פילה בקלה ללא עור ועצמות

2 שיני שום

2 בצלים בינוניים

1 גזר קלוף

2 ביצים

חצי כוס פירורי לחם

3 כפות פטרוזליה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

3 כפות שמן

שמן לטיגון

אופן ההכנה

במכונת בשר טוחנים את הבקלה ואת הירקות

מעבירים לקערה מוסיפים ביצים פירורי לחם את השמן והתבלינים ומערבבים

משהים לחצי שעה במקרר

מטגנים קציצות בגודל הרצוי ומגישים

 



0 תגובות